7. Sınıf Türkçe Yazılı Soruları ve Cevapları

2010-01-12 16:12:00
Kolay görüp de çalışmadığımız derslerden  olan Türkçe dersi,aslında test olarak net sayısını çok çıkardığımız ancak yazılı olarak daha az doğru yaptığımız arasıra ters olabilen derslerdendir. Altta Türkçe anlama ve genel olarak dilbilgisine dayalı test yer almaktadır.
Cevapları soruların bitiminde en altta bulabilirsiniz.
7. Sınıf Türkçe Yazılı Soruları
(Testler - Sorular)

1) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde mecazlı bir anlatım yoktur?

A) Okumaya öyle açlar ki kitap yetiştiremiyoruz.
B) Konuşmacı,dinleyicilerin alkışlarıyla iyice açıldı.
C) Kullandığı ağdalı dil,anlaşılmasını güçleştiriyor.
D) Ülkenin kültürel açılımı bence olumlu.

2) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde terim anlamlı sözcük yoktur ?

A) Göller yöresinde birçok düden bulunur.
B)
Osmanlılarda dirlik gelirleri önemliydi.
C) Okyanus kıyılarında gelgitlere daha çok rastlanır.
D) İnsanların ayak izleri kayalıkta seçiliyordu.

3) Aşağıdaki dizelerin hangisinde küçük ünlü uyumuna uymayan bir sözcük vardır?

A) Hadi bakalım başla işine
B) İlk vapuru,ilk treni
C) İlk uçağı kaldır
D) Dünyamızın çarkı dönsün

4) Aşağıdaki eklerden hangileri Büyük Ünlü Uyumu Kuralını bozar?

A) -gen,-ce B) -ki,-( ) mtrak C) -ler,-de D) -( ) nci,-li

Türkçenin Tarihi, Orhun Abideleri, Anlatım Bozuklukları, Cümlenin Öğeleri, Yazım ve Noktalama, Türkoloji Makaleleri, Edebiyat Nedir?, Alfabelerimiz, Atasözleri, Bulmacalar, Edebi Sanatlar, Sınav Soruları, Kpss, Oks, Öss, Bunları Biliyor musunuz?, Özlü Sözler, Güzel Sözler, Türkçe, Edebiyat, Masallar, Destanlar, Astroloji, Roman Özetleri

5) Aşağıdaki sözcüklerden hangisi yapıca diğerlerinden farklıdır?

A) dize B) silgi C) söze D) yazar

6) Aşağıdaki atasözlerinden hangisinde türemiş sözcük yoktur?

A) Abdalın dostluğu köy görününceye kadar.
B) Babanın sanatı oğula mirastır.
C) Çıkmadık candan umut kesilmez.
D) Davulun sesi uzaktan hoş gelir.

7) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birden çok Ad Tamlaması vardır?

A) Kollarını havaya kaldırarak mahzende dört döndü.
B) Deliğin altında durarak güneş ışığını seyretti.
C) İspanya kıyılarında güzel bir tatili hak ediyordu.
D) Ortalık yerdeki çimenliğin çevresinde dolaşmış.

8) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ilgi adılı vardır?

A) Öndeki araba trafik kurallarına uymuyor.
B) Çocuk,önceki düşüncesini değiştirdi.
C) Karşıdakiler hiç durmadan gülüyor.
D) Sorudaki yanlışlığı hemen fark etti.

9) Aşağıdaki cümlelerde geçen eylemlerin hangisi edilgen- geçişsiz çatılıdır?

A) Bu işin nedenini soruyorum.
B) Böyle kişilerle kolay anlaşılmaz.
C) Evin kapısını kilitledi.
D) Onunla saatlerce,bıkmadan söyleşiyorum.

10) aşağıdakilerin hangisinin yüklemi,birleşik zamanlı bir eylem değildir?

A) Üzüntüsüne üzüntü katardı.
B) Sebzelerin en tazelerini seçerdi.
C) Saçları genç yaşında ağardı.
D) Kahvaltıda süt içerdi.

 

 

...Yanıtlar…

 1)D  2)D  3)B  4)B  5)C
 6)B  7)B  8)C   9)B  10)C

Siteden gelen isteklere göre 7. sınıf türkçe dersi için dönemlere göre yazılı veya sözlü testler konulacaktır.
Örneğin,7.sınıf 1.dönem türkçe yazılı soruları,7.sınıf 2.dönem 1.yazılı soruları,7.sınıf 2. yazılı veya sözlü sınavları gibi. vs.

 

 

1375
0
0
Yorum Yaz